top of page
Bushcraft.jpg

Bushcraft

Bushcraft eller overlevelse i villmarken blir en mer og mer populær form for aktivitet. Idag med mye stress og en hektisk hverdag søker flere og flere til roen og stillheten skogen og villmarken gir. Vi kan gi deg denne opplevelsen, der du sanker materiale fra skogens skattkammer og vi bygger hytter, lager bål, spikker pølsepinner, lager tau. Listen er endeløs, det er bare kreativiteten som stopper oss. Vi kan tilby følgende pakker:

Introduksjonskurs

Her lærer du å bruke kniv på en sikker måte, lage bål og bygge husly/hytte i skogen. Varighet 2-3 timer.

Pris Kr. 500,- pr. pers. Barn u.16 år Kr. 400,-
Dagskurs 

Vi utforsker skogen for å finne leirplassen vår. Her lager vi leir hvor vi bygger husly/hytte, lager bål og lager mat. Vi lærer om planter, blomster og trær og hva vi kan bruke dem til. Ofte finner vi spor etter elg, rådyr og andre ville dyr og fugler. Vi lærer hvilken funksjon dyrene og fuglene har i skogen. Varighet 6-8 timer.

Pris Kr. 1200,- pr. pers. Barn u. 16 år Kr. 800,-
24-timers villmarksleir

Du lærer det samme som på dagskurset pluss at vi gjør oss klare til å sove ute, enten i hengekøyer eller på improviserte senger vi har laget i hyttene våre. Etter en god natts søvn, når dagen gryr og skogen våkner til liv, lager vi frokost over bålet. Denne 24-timers villmarksleiren tilbyr vi også om vinteren!

Pris Kr. 1500,- pr pers. 
Ferdigheter:

Hvis man skal klare å overleve i villmarka er første bud å lære å bruke kniv på en sikker måte, hvordan du sliper den og bruksområdene den har.

Sanking: Finne det du trenger for å lage bål, finne planter og bær som brukes til mat og som medisin.

 

Bygge husly/hytte: Velge plassen hytten skal bygges, finne ut av hvilket design som passer og hvilket materiale som kan brukes. Sanke materialer til hytten din.

 

Lage bål: Lære prinsippene om det å lage bål; oksygen, hva kan brennes og hva tenner et bål. Vi begynner fra bunnen med tørt materiale og bygger bålet opp rundt det.

Navigasjon: Du lærer de grunnleggende ferdigheter til å finne nord og sør uten hjelpemidler. Du lærer også de grunnleggende prinsippene ved bruk av kart og kompass.

 

Knutebinding: Du lærer åttetalls-knuten og flere andre knuter som hjelper deg når du er i villmarken og bygger husly.

 

Hengekøyer: Lage og sette opp hengekøyer mellom trærne i skogen.

 

Vær kreativ! Fra det å skjære ut en skje, lage en kopp, flette tau, spikke pølsepinner, lage steinovn osv. Mulighetene er endeløse til å være kreative i skogen sammen med oss.

Ta kontakt med oss i dag og bestill en opplevelse utenom det vanlige!

bottom of page